måndag 30 juni 2008

Vad hände med alla "måsten"? Facit.



Jason Mraz - tröttmössa! Hur seg kan en konsert bli?
Manu Chao - PAAAAAAAAAAAAARTY! Ja, det var verkligen ett party! Har nu levererat två av två gånger jag sett honom.
Mando Diao - missade. Hörde dock lillebror och lillebror Norén med Sugarplum när vi satt och åt. Det får duga.
The Hives - hörde en låt utanför området. Det räckte.
Sahara Hotnights - missade. Som sagt...HUR orkar man börja spela 01.00? Var redan på efterfesten då. :) Lite ångest över missandet dock, om sanningen ska fram.
Thåström - lyckades pricka in "Märk hur vår skugga" i toakön. Tack för den timingen. Missade resten.
Petter - glömde bort att han ens spelade.
Lasse Lindh - VARFÖR melodifestivalen? Och VARFÖR missade vi honom?
Eldkvarn - Plura, live första gången i mitt liv. Hade kunnat bli iallafall. Missade spelningen.
Takida - grymma live, som vanligt. Men NEJ, Robban klarade inte Curly Sue-höjningen den här gången heller. Lämnade, som traditionen kräver, över mikrofonen till publiken. Alla som är förvånade räcker upp en hand.
Millencolin - nostalgi XL. Missade.
De Lyckliga Kompisarna - nostalgi XXL. Två tjejer, inklippta bland tonårspunkare. Hockeyfrilla, say no more. Putsning av skorna var ett måste efteråt.
Kent - FANTASTISKT bra! Hade bävat lite inför två långa timmar, men tiden sprang. Grymt!
Christian Kjellvander - valde ett glas rosé istället. Har visat sig av recensionerna att det var ett bra val. Fel att försöka leverera stämningsfull och vacker musik i spöregn bland fulla festivalkids.
Mimikry - Rättviksparken, hundra år sen. Missade på festivalen. Min käre bror var dock vänlig nog och monterade in mig i famnen på "Heavy" på efterfesten. Jag mötte Lassie.
Håkan Hellström - missade. Ingen skräll direkt.
Melissa Horn - lyssna här på "Som jag hade dig förut" - helt underbar! Hörde den aldrig live. Missade hela konserten.
Stiko Per Larsson - ägde. Det har bara börjat för den mannen.

Peace & Love 2008 - kan nog vara den bästa möjliga starten på sommaren. Det är inte sista gången jag (och såklart min vän och skrattkrampsällskap) är i Borlänge och dricker rosé dygnet runt i tre dagar...
Har dock ett par frågetecken som måste rätas ut inför nästa år:
- Varför stänger alla matställen i anslutning till området långt innan efterfesten avslutas, och varför måste man vara en bil för att få handla på det enda öppna stället - McDonald´s?
- Hur kan pannkakorna på ovan nämnda restaurang vara slut 30 sekunder efter öppning en söndagsmorgon? Och varför är den glutenfria "frukostmackan" ett hamburgerbröd?
- Varför kan inte alla campingresidenter städa lite lite lite efter sig? Vidrigt! Tur att man körde lyxversionen och sov i en riktig säng. Eller var det en soffa? Eller sov man något alls?
- Varför kan man inte betala med kort i öltälten? Orkar man inte stå i kön till bankomaten finns risken att man hamnar på något sunkigt hak utanför och får dricka "drinkar" (skulle mer kalla det för en klassisk "grogg") utan is istället. Kan bli en nära-döden-upplevelse. Har jag hört.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ja, lämna gärna ett spår efter dig! :)